Les 3 creus. Prades

La Trans Muntanyes de Prades és una magnífica ruta en Btt pels paisatges més singulars i espectaculars de les Muntanyes de Prades. Una experiència per gaudir en 2 dies d’un territori únic i excepcionalment desconegut. Amb el transport d’equipatge inclòs i allotjaments en règim de Mitja Pensió, la descoberta travessa zones d’espessos boscos, altíssimes cingleres i petits gorgs d’aigües transparents!. En total, gairebé 125 km i 2.900 m. acumulats en 2 dies que segur que us sorprendran!.

X

En la Trans Muntanyes de Prades el preu ja inclou la nit prèvia al primer dia de ruta en Btt.

X

Dia 1. Vilanova de Prades – Prades.

66 Km. 1.430 m. desnivell acumulat

Després d’un bon esmorzar, la ruta s’enfila per un bosc de pins i castanyers cap al Coll d’Andreu. Prèviament, s’ha  passat per la Font del Pu, entre uns paisatges de magnífics de pi roig i texos… La baixada a la Febró és per pista ample, tot i que un punt tècnica al final. Hi ha alguns reguerots i un bonic tram final arran de riu. Passada la Febró i després de creuar el Riu del Gorg (amb nombrosos gorgs com el del Mas dels Frares) la ruta mena cap a Arbolí. Pel camí s’observen unes magnífiques vistes de l’Embassament de Siurana.

Un cop creuat l’Arbolí la ruta s’enfila per un dels trams més bonics de la ruta. És una meravellosa pista que puja fins al campament militar abandonat de Castillejos. Realment, un paisatge extraordinari entre prats i petits bosquets que es fa durant un petit tram asfaltat. Lentament, però, l’entorn va canviant a mida que s’apropa a la Serra de la Mussara per assolir els paisatges erms i desolats de la Urbanització dels Motllats. Quin entorn més sorprenent!. Creuant la Serra Plana, la ruta finalitza a Prades havent visitat prèviament l’ermita de la Mare de Déu de l’Abellera (dins d’una vauma). També es passa per la Roca Foradada i l’Ermita de Sant Antoni, a l’entrada de Prades. De fet, la ruta fa un tomb per dins el nucli antic abans d’arribar a l’allotjament, en uns magnífics bungalows de fusta, molt acollidors i força ben a condicionats.

X

Dia 2. Prades – Vilanova de Prades.

57 Km. 1.471 m. desnivell acumulat.

Havent esmorzat, la ruta mena cap a Capafonts, un preciós poblet enclotat al fons d’una vall però dalt d’un petit turó… Prèviament, el track fa un petit tomb –amb alguns corriols- per un paisatges de terra vermella entre alzineres, boixos i boscos de pi roig. Abans d’assolir el petitet poble de Farena (pràcticament deshabitat a l’hivern però molt actiu a l’estiu) apareix, sorprenent, l’ermita de la Mare de Déu de les Barrulles.

Passat Farena aviat cal ascendir més de 500 positius fins al Clot del Llop, on hi ha  la Taula dels Quatre Batlles a tocar de la Mola dels Quatre Termes. 

La Taula dels Quatre Batlles és una taula massissa circular de pedra (amb quatre seients també de pedra) a tocar de la Mola dels 4 Termes. Allà es reunien els batlles de Rojals, Poblet, Mont-ral i Prades per col·laborar i pactar acords en assumptes que els afectaven. 

I finalment la Mola de les 3 creus (en realitat, Mola de l’Estat) on les vistes són sempre impressionants. Però la ruta recula fins a l’anterior cruïlla per continuar cap al Coll de la Caldereta. Aquí comença el tram no ciclable d’1 km. que carena la impresionant Serra del Bosc fins al Coll d’en Perroi.

A partir d’aleshores, la ruta creua uns magnífics boscos d’alzines (amb algun pou de glaç) fins assolir el Tossal de la Baltasana. És  el cim més alt de la serra de Prades. Cal seguir un magnífic i divertit corriol finalitza que finalitza a la casa forestal del Titllar i posteriorment, un petit tram de carretera abans d’assolir el Barranc de Viern. Allà, l’antic pont creuava el rierol (actualment cal fer-ho a peu) abans d’enfilar pel tradicional camí de Vallclara cap a Vilanova de Prades.

Els motllatsInclou:

  • 2 Allotjaments en Mitja Pensió. En un còmode bungalow (s’inclouen llençols).
  • Assegurança obligatòria segons legislació Agències de Viatge.
  • Trasllat equipatge d’allotjament en allotjament.
  • Cessió Tracks i Mapes de la ruta, dia a dia.

X

No inclou:

  • Allotjaments nits extres (a veure preus i condicions).
  • Begudes, extres i licors no inclosos en els menús.
  • Bicicleta / E-Bike (opció lloguer)
  • Dinar (migdia).
  • Assegurança de Cancel·lació (veure preus i condicions)
  • Lloguer GPS (veure preus i condicions)